آموزش تابع IF

یکی از مهمترین و پر استفاده ترین توابع اکسل ، تابع IF است که در دسته توابع منطقی قرار می گیرد و بر اساس شرطی که می پذیرد به ما خروجی می دهد.در این مقاله قصد داریم به بررسی و آموزش تابع IF بپردازیم.با ما همراه باشید.
همانطور که گفتیم تابع IF یکی از مهمترین توابع اکسل در تمام فیلد های کاری است و به نوعی می توان گفت که حکم آچار فرانسه را در بین توابع دارد.
این تابع یک شرط را از ما می گیرد و در صورت برقرار بودن آن شرط یک جواب که ما برایش تعریف میکنیم را بر می گرداند و در صورت برقرار نبودن شرط ، یک جواب دیگر را به ما خروجی می دهد.
مثلا اگر معدل شخصی بالای 10 باشد قبول است و در غیر این صورت مردود شده است.پس اینجا شرط ما می شود معدل بالای 10 و در صورت برقرار بودن این شرط ، جواب و خروجی “قبول” را برمی گرداند و در غیر این صورت ، یعنی شرط معدل بالای 10 برقرار نباشد ، جواب و خروجی “مردود” را بر می گرداند.
آرگومان های تابع IF
وقتی ما شرطی را می گذاریم ، این شرط سه بخش دارد:
بخش اول که خود شرط است
بخش دوم ، نتیجه برقرار بودن شرط
و بخش سوم ، نتیجه برقرار نبودن شرط
در تابع IF هم به همین صورت است.این تابع از 3 آرگومان تشکیل شده است که آرگومان اول اصلی و دو آرگومان دیگر اختیاری است که البته برای رسیدن به نتیجه مورد نظر می بایست جواب ها را برای آرگومان دوم و سوم تعریف کنیم.

logical_test :در این آرگومان ، ما باید شرط مورد نظر را تعریف کنیم
[value_if_true] : این آرگومان بیانگر جواب شرط ، در صورت برقرار بودن است.یعنی اگر شرط درست بود ، چه جوابی را به ما برگرداند.
[value_if_false] : این آرگومان بیانگر جواب شرط ، در صورت برقرار نبودن است.یعنی اگر شرط غلط بود ، چه جوابی را به ما برگرداند.
چند مثال و نکته از تابع IF
مثال : در تصویر زیر ، میخواهیم اگر سلول معدل بزرگتر و مساوی با 10 بود عبارت ” قبول” و در غیر این صورت عبارت ” مردود ” را برگرداند.


نکته: همچنین ما میتوانیم جواب های مورد نظر را در سلول ها بنویسیم و در تابع IF آرگومان های دوم و سوم را به آن سلول ها ارجاع دهیم.
نکته: هر متنی که قرار در هر تابعی به صورت مستقیم در تابع نوشته شود باید داخل 2 دابل کوتیشن ” ” قرار گیرد.
مثال : در تصویر زیر میخواهیم اگر مبلغ فروش بالای 5 میلیون بود ، عبارت ” خوب ” و در غیر این صورت عبارت ” بد ” را خروجی بدهد.


نکته: در تابع IF ما می توانیم از توابع دیگر هم استفاده کنیم.مثلا بگوییم اگر سلول A1 برابر با سال 1399 بود ، آنگاه در آرگومان دوم بیاید و با استفاده از تابع Sum ، محدوده مبالغ 1399 را جمع بزند و در غیر این صورت محدوده 1400 را جمع بزند.


نکته : همچنین ما می توانیم در دل تابع IF ، از IF های دیگری نیز استفاده کنیم که اصطلاحا به این موضوع ، IF های تو در تو می گویند. می توانیم در آرگومان سوم که بیانگر برقرار نبودن شرط است یک IF جدید بگذاریم و شرط جدید در صورت برقرار نبودن شرطی که در IF اصلی و مادر نوشتیم ، تعریف کنیم.
مثال: می خواهیم شرایطی ایجاد کنیم که اگر نمره شخص کمتر از 10 بود عبارت ” بسیار بد ” و اگر بین 10 تا 12 بود عبارت “بد” را نمایش دهد.همچنین اگر نمره بین 12 تا 17 بود عبارت “ خوب ” و در غیر این صورت یعنی نمره بالای 17 عبارت ” عالی ” را برگرداند.


در پایان امیدوارم مقاله آموزش تابع IF برایتان مفید بوده باشد.

درباره عالیجناب اکسل
اکسل یکی از مهمترین و قوی ترین نرم افزار هایی است که همه باید آن را یاد داشته باشند.با توجه به جایگاه و اهمیت این نرم افزار نسبت به بقیه نرم افزار ها لقب عالیجناب کاملا برازنده اکسل است. من علیرضا مهری فرد مدیر و موسس سایت و پیچ اینستاگرامی عالیجناب اکسل ، مدت هاست در زمینه آموزش اکسل فعالیت میکنم و همیشه سعی داشته ام مطالب را به بهترین شکل ممکن به شما عزیزان منتقل کنم.امیدوارم که مطالب ما برایتان مفید بوده باشه
نوشتههای بیشتر از عالیجناب اکسل
دیدگاهتان را بنویسید